Az ebben az évben megüresedett tizenkét helyre 132 pályázat érkezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz (NGYSZ), amellyel közösen immár húsz éve, 1997 óta működteti az MKB Bank a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait segítő ösztöndíjprogramját.

A kezdeményezésnek minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú a kedvezményezettje. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Idén két diák végzett. Egyikük a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, a másik tanuló a KOTK Külgazdasági Szakközépiskolában fejezte be tanulmányait. Mindketten 2006 óta részesülnek a támogatásban. Velük együtt már huszonhat fős az MKB ösztöndíjasok Végzett Diákok Klubja, amelynek tagságában közgazdászok, mérnökök és orvosok mellett régész, informatikus és táncművész is akad.

Ösztöndíj_fotó_3

(Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter)

A bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő ösztöndíjprogram mellett, amelynek segítségével az első végzős 2007-ben vehette át a diplomáját, a bank és az NGYSZ együttműködésének a karácsonyi gyermekgála is része.

2017. december 17-én délelőtt huszadik jubileumi alkalommal rendezik meg az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző Diótörő című mesebalett. Az előadással, az ünnepi ajándékokkal és finomságokkal a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta több mint 24 ezer gyermek számára.

Ösztöndíj_foto_2

(Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter)