ok

ok

„Együtt a Biztonságos Internetért – Te mit teszel érte?” hirek/SaferInternetDay_2016.html 2016 2 9 3 12 5 0 false

 

Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Nap 2016

2016. február 9.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője a Hewlett Packard Enterprise támogatásával figyelemfelkeltő eseményt szervezett erre a napra, amelyen szakemberek, döntéshozók, pedagógusok, gyerekek, a sajtó, illetve a téma iránt érdeklődők vettek részt. A rendezők hazai intézményeket, játékszakértőket, gyermekvédelmi szakembereket, webes biztonsági szakembereket, úgynevezett stakeholdereket (távközlők, internetszolgáltatók, non-profit szövetségek, multinacionális cégek képviselői, tanárok stb.) is meghívtak az eseményre.

 

SID-2016 gallery/2016/gallery_173504.html 160209_227w - /data/cms39827/160209_227w.jpg 600 400 - - 160209_227w - /data/173500/tn_160209_227w.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

A SID budapesti sajtótájékoztatóján Gonda Gábor, a Hewlett Packard Enterprise ügyvezetője, a  Gyermekmentő Szolgálat tagja köszöntötte a résztvevőket, és elmondta, hogy mára tradícióvá vált a Safer Internet Day. Kiemelte, a nap célja, hogy felhívják a figyelmet az internet helyes használatának elsajátításának fontosságára. Kiemelte, hogy a szülőknek nagy felelősség, hogy gyermekeik elsajátítsák ezeket a képességeket. Fontos, hogy az ilyen alkalmakkor megbeszéljük tapasztalatainkat. A nap fénypontjaként értékelte a videóversenyt, ahol a gyerekek és fiatalok megmutathatják, hogy nekik mi a véleményük a témával kapcsolatban.

 

Molnár Ágnes, a Safer Internet Program koordinátora bemutatta a „Lájkvadász” című társasjátékot. Elmondta, céljuk az volt, hogy új ingyenes társasjátékuk, a Lájkvadász minél több iskolába eljusson az ország egész területén, és a diákokat az online technológiák biztonságos használatára ösztönözze. A játékot eddig több mint 75 iskolába juttatták el, és folyamatosan érkeznek az újabb igénylések. A tanárok számára segítséget nyújthat a Biztonságos Internet Nap alkalmából az Európai Unió összes országában megjelent a, „Web we want” munkafüzethez tartozó tanári kézikönyv is, melynek magyar változata letölthető a saferinternet.hu oldalról.

 

Beleznay Péter a Pannon Egyetem Információbiztonsági Kutató-Fejlesztő Központjának külső szakértője, a HTTP Alapítvány képviseletében élő demonstrációjában bemutatta, hogy mennyi veszély leselkedik a nem körültekintő módon internetező felhasználókra. A rendezvény hallgatósága előtt egy nyílt hozzáférési pontra (AP) felcsatlakozó "áldozat" levelezését lehallgatva és azt visszafejtve szemléltette, mennyire könnyű érzékeny adatokat - a felhasználó nevét, jelszavát vagy akár a komplett levél tartalmát - eltulajdonítani és azzal a későbbiek során visszaélni.

 

A téma szakértői kerekasztal beszélgetés formájában értekeztek arról, hogy a fiatalok online tevékenységében mi példaértékű, és mi nagyon káros.  A kerekasztal beszélgetés címe: “Aktuális trendek a fiatalok internethasználati tevékenységében” volt, résztvevői: Gonda Gábor, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja, Hewlett Packard Enterprise ügyvezetője, Beleznay Péter, a Pannon Egyetem Információbiztonsági Kutató-Fejlesztő Központjának külső szakértője/HTTP Alapítvány, Sipőcz Csaba a Ustream fejlesztési igazgatója, Sterner Zoltán, Safer Internet oktató, az NGYSZ Pápai Oktatási Központjának vezetője és Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vezetője. A beszélgetést moderálta: Csizmazia-Darab István, internetbiztonsági szakértő, újságíró.

 

SID-2016 gallery/2016/gallery_173504.html 160209_154w - /data/cms39830/160209_154w.jpg 600 400 - - 160209_154w - /data/173494/tn_160209_154w.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

A kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők megállapították, hogy aggasztó a zaklatás, a gyermekbántalmazásról készült fotók számának radikális növekedése az interneten. Kiemelték a szülők felelősségét: az oktatást a szülőkkel kell kezdeni, hogy ők továbbadhassák a gyerekeknek, ugyanakkor a szülők is tanulhatnak a gyerekektől, mert bizonyos szempontból előttük járnak. Míg a felnőtteknek eszköz az internet, addig a fiataloknak élettér. Szó esett a 20 és 30 év közötti szülőkről, akik digitális bennszülöttként internethasználati szokásaik tekintetében is példaként szolgálnak gyermekeiknek. Kiemelték, fontos a digitális technológiák fejlesztése, és hogy minél több fiatalhoz eljussanak a modern eszközök, ám fontos azok felelős használata. Szó esett az identitásproblémákról, illetve az egészséges identitás kialakításának fontosságáról, ami által komoly problémák válnak megelőzhetővé. Fontos, hogy - mint minden közösségben - az interneten is kialakuljanak, megszilárduljanak a viselkedés normái. A résztvevők megtörtént esetekkel illusztrálták az elmondottakat.

 

2016-ban a szervezők egy pályázatot is kiírtak a Biztonságosabb Internet Nap alkalmából

A videópályázatra idén újra jelentkezhettek a magukban tehetséget érző fiatalok háromperces kisfilmekkel animáció, rövidfilm vagy riportfilm műfajban. A kisfilmek megadott tematikája az internetbiztonság és az internetben rejlő lehetőségek bemutatása volt. A pályázatra 17 pályamű érkezett be, amelyek közül az 8 fős szakmai zsűri választotta ki a nyertes munkákat.

 

 

A zsűri döntése alapján 2016-ban az alábbi pályaműveket díjazták:

 

Általános iskola kategóriában: 

1. 

 Kódfejtők

(Halász Bence, Antal László, Komócsin Sára, Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Debrecen)

 83 pont

2. 

 Penészlek Team

(Varga Boglárka, Küzmös Mariann Beáta, Stefán Krisztofer, Szőnyi Krisztián, Penészleki Általános Iskola, Penészlek),

 59 pont

3.

 Enter

(Pintér Lilla, Horváth Eszter, Katona Máté, Szent Imre Általános Iskola, Kisnána)

 55 pont

 

 

Középiskolai kategóriában:

1. 

 Andrassy Films

(Munkácsi Péter, Kállai Béla, Szendi Mátyás, Miskolci SZC Andrássy Gyula Szakközépiskolája, Miskolc)

 77,5 pont

2. 

 ImakeUsee

(Szakáll Mátyás, Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas)

 72,5 pont

3. 

 Eördegh-Gál Dávid

(Petrik Lajos Szakközépiskola, Budapest)

 66 pont

 

 

Különdíj:

 

Gamernerds

(Farkas Kristóf, Franer Vivien, Báthori Cserne, Közgazdasági Politechnikum, Budapest)

 

 

 

Felsőoktatási kategóriában:

1. 

 Rózsa Gábor

(Debreceni Egyetem, GTK - Kereskedelem és Marketing, Debrecen)

 79,5 pont

2. 

 Horváth Eszter

(Szabad Bölcsészet szak)

 59,5 pont

 

A zsűri döntését szakmai és filmes szempontokra alapozta (tartalom, technikai megoldások, kreativitás, tudatosság megjelenítése, tájékozottság növelése, pozitív alternatívák hangsúlyozása stb.), emellett figyelembe vette, hogy a pályamunka egyéni vagy csoportos alkotás-e, és hogy mennyi munkát fektettek az alkotók az elkészítésébe.

 

100 Biztonságos Internet Nap 2016 NGYSZ Gyermekmentő Safer Internet Program koordinátod
A Megyei Jogú Városok Szövetségének adománygyűjtése a kárpátaljai gyermekekért hirek/Karpatalja_Adomany_Gyujtes.html 2016 2 11 5 9 37 0 false

 

Magyarország kormánya elkötelezett a határon túli magyarság mellett, ezért karitatív akcióra hívta a magyar nagyvárosok polgármestereit. Az elmúlt 25 évben az önkormányzatiság megadta azt a lehetőséget, hogy a testvérvárosi kapcsolatokon keresztül a kormányzati elkötelezettséget a települések vezetői konkrét adományokkal valósíthassák meg a Felső-Tisza vidéken ugyanúgy, mint Ukrajna más régióiban is.

 

Karpataljaitamogatas_mtifoto_w.jpg /data/cms39838/Karpataljaitamogatas_mtifoto_w.jpg 600 420 - Karpataljaitamogatas_mtifoto_w.jpg /data/173507/tn_Karpataljaitamogatas_mtifoto_w.jpg 56 40 thumbnail: -

( Fotó: MTI )

Amint közismertté vált, hogy az Ukrajnában kitört háború, illetve az ország gazdasági helyzete miatt a határon túli nemzettársaink bajba kerültek, a Megyei Jogú Városok Szövetsége felhívást intézett a nagyvárosok polgármestereihez, hogy közvetlenül segítsék a kárpátaljai testvérvárosi településeken élő magyarokat. A felhívásnak és az összefogásnak köszönhetően, valamint a több jótékonysági kulturális rendezvény eredményeként a megyei jogú városok polgármesterei személyesen juttatták el az összegyűjtött adományokat. A pénzadományok jelentős részét a szegény, beteg, egyedülálló idősek, fiatalok, kisgyermekes családok jellemzően élelmiszerre, gyógyszerre, orvosi vizsgálatokra, tűzifára és tanszerre fordították. Ezzel együtt a háborús helyzet miatt további segítségre van szükségük kárpátaljai honfitársainknak, ezért kiemelt jelentőségű a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány közötti együttműködési megállapodások megkötése.

 

Szita Károly polgármester úr, a Szövetség elnöke tavaly augusztusban levélben fordult a megyei jogú városok polgármestereihez azzal a kéréssel, hogy terjesszék be városuk közgyűlése elé indítványát, miszerint minden megyei jogú város támogassa ötmillió forinttal a kárpátaljai magyarokat. Polgármester úr a következőkkel indokolta kérését: „Hitem szerint felelősséggel tartozunk a határon túli magyar testvéreinkért, és városaink vannak olyan erősek, hogy segíteni tudjanak a bajban.”

 

A kezdeményezést maradéktalanul támogatta Kövér László házelnök úr, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke, aki a gyűjtés és adományozás védnöki szerepét is elvállalta. Az összefogás eredményeként a felajánlások révén 115 millió forint gyűlt össze, amelyből a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 70 millió, a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány 45 millió forintot fordíthat a kitűzött célokra. Kötelezettségvállalása alapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a kapott összeget kizárólagosan a kárpátaljai gyerekek kivizsgálására, gyógyítására, esetleges műtéteire, vagy a szükséges segédeszközökre költi el. A Gyermekmentő a kapott 70 millió forinthoz a gyerekek kiválasztásával, a kezelések, műtétek megszervezésével még legalább 15 millió forintnyi saját szervezési, adminisztrációs munkát tesz hozzá, valamint saját önkéntes orvosainak ingyen végzett munkáját. Saját munkáját és az ezzel kapcsolatban felmerülő egyéb költségeket a szervezet nem számítja fel, ezzel is támogatva az akció sikerességét és a kárpátaljai gyerekek gyógyítását. .

 

A Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány, Majnek Antal munkácsi megyéspüspök úr által az adományozó szerződésbe foglaltak szerint szintén vállalja, hogy a rendelkezésére bocsátott összeget maradéktalanul a nélkülöző kárpátaljai gyermekek sorsának jobbra fordítására használja fel.

 

A február 9-i országházi rendezvényen az adományozók a sajtó jelenlétében írtak alá együttműködési megállapodást a megbízott szervezetek – úgy, mint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány – képviselőivel az adomány rendeltetésszerű felhasználásáról.

 

100 NGYSz Gyermekmentő Adomány Gyűjtés Kárpátalja Nemzetközi
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívása - „Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?” hirek/Gyermekparlament-2016.html 2016 1 25 2 12 36 0 false

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából. A nyertes gyermekek részt vehetnek az ősszel megrendezésre kerülő VI. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén az Parlamentben.


 

Gyerekparlament_w.jpg /data/cms39745/Gyerekparlament_w.jpg 600 399 - Gyerekparlament_w.jpg /data/173418/tn_Gyerekparlament_w.jpg 56 38 thumbnail: -

 

Pályázni egyénileg, illetve 20 fős csapatokkal lehet, 8-18 év közötti fiatalok részvételével.

 

A pályázat formája: a tervezett kérdések leírása és azok indoklása, min. egy A4 oldal terjedelemben, elektronikus vagy postai úton benyújtva.

 

A pályázat beérkezési határideje: 2016. június 1.

JELIGE: „Ha képviselő lennék…”

 

Postacím: 1066 Budapest, Teréz krt. 24.

vagy

e-mail: ngysz@gyermekmento.hu

 

A nyertesek kiértesítési határideje: 2016. szeptember 7.

 

További információ: Hegedűs Viktória (+36 (1) 475-7012; hegedus.viktoria@gyermekmento.hu)

 

100 Gyermekparlament kérdés miniszterhez
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívása Az Erkel Ferenc Színházban szervezett Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának jegyeire általános iskolások részére. hirek/Palyazati_felhivas_Hofeherke-2016.html 2016 1 25 2 12 36 0 false

 

Előadás: 2016. június 9., csütörtök 18 óra (az előadás vége: 20 óra 20 perc)

Helyszín: Erkel Ferenc Színház  

 

A jegyekre pályázhat minden olyan 8 - 14 éves tanuló, illetve ilyen korú iskolai csoport (10 gyermek/1 kísérő), aki/amely az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

 

 

- szociálisan hátrányos helyzet,

- kiemelkedő tanulmányi eredmény,

- kiemelt érdeklődés a zene és általában a művészetek iránt.

 

 Szülők, kísérők csak korlátozott számban kaphatnak jegyet.

 

A pályázat formája: kitöltött egyéni vagy csoportos pályázati űrlap, elektronikus vagy postai úton benyújtva.

 

Kérjük, az űrlapot számítógéppel vagy kézzel, nyomtatott nagybetűvel töltsék ki.

 

A pályázat beérkezési határideje: 2016. május 9.

 

 

JELIGE: „Hófehérke”

 

 

Postacím: 1066 Budapest, Teréz krt. 24. ,vagy e-mail: ngysz@gyermekmento.hu

 

Kérjük, hogy vidéki intézmények csak akkor pályázzanak, ha meg tudják oldani az utazást.

 

A nyertesek kiértesítési határideje: 2016. május 18.

A Hofeherke_ PALYAZATOK_CSOPORTOS_urlap16.doc /data/cms39746/Hofeherke__PALYAZATOK_CSOPORTOS_urlap16.doc application/msword 95 1453716911249 csoportos pályázati űrlap és az Hofeherke_ PALYAZATOK_EGYENI_urlap16.doc /data/cms39747/Hofeherke__PALYAZATOK_EGYENI_urlap16.doc application/msword 97 1453716911332 egyéni pályázati űrlap  a részletes információval letölthető.

 

 

100 NGYSZ Gyermekmentő Szolgálat Hófehérke törpe törp
Beszámoló a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat karácsonyi programjairól hirek/2015_karacsonyi_programok.html 2016 1 21 5 17 11 0 false

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idei karácsonyi programjain mintegy 3000 hátrányos helyzetű gyereknek a karácsonyát igyekezett gazdagabbá, örömtelibbé tenni. A „Mindenki karácsonya” rendezvényen, a Parlamenti karácsonyon, a „Diótörő” című mesebalett-előadáson, a Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában rendezett karácsonyán és egy egész műsoros vasárnapon a Fővárosi Nagycirkuszban pazar előadással, ajándékokkal, játékos programokkal, étellel-itallal ajándékozta meg az ország minden szegletéből érkezett rászoruló gyerekeket.

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 9. Parlament /data/cms39724/DSC00937w_Fath_Peter.jpg 600 400 - - 9. Parlament /data/173394/tn_DSC00937w_Fath_Peter.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

Mindez nem jöhetett volna létre az önzetlen, nagyvonalú segítség nélkül, melyet tagjaink és támogatóink nyújtottak nekünk. A közmédiával együtt szervezett, sikeres adománygyűjtő kampányunk hatására 58000 felajánlás érkezett be hozzánk, és a rendezvényeink nyomán is rengeteg támogatást kaptunk. Összesen százezernél is több ember mozdult meg a közös, jó ügyért, a hátrányos helyzetű, beteg gyerekekért. Ki-ki kisebb-nagyobb pénzösszeggel, tárgyi adománnyal, a szaktudásával, művészetével, a sportsikereivel vagy éppen a kétkezi munkájával járult hozzá ahhoz, hogy segíteni tudjunk a gyerekeknek, akiknek erre szükségük van. 2015-ben a Gyermekmentő Szolgálat mintegy 25000 gyereknek és több tucat gyerekintézménynek nyújtott támogatást.

A kampány lezárult, de a segítségre továbbra is szükség van. Szolgálatunk adományvonala jövőre is működik. A 13600-as telefonszámon a 05-ös kód beütésével hívásonként és SMS-enként 250 forinttal támogathatja munkánkat.

 

 

Vidám gyermekprogramok a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton 650 gyermek részére

 

December 13-án, ezüstvasárnap a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában közel ötszáz gyermeket látott vendégül a Gyermekmentő. A cirkuszi programmal a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. és az általa támogatott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerzett életre szóló élményt rászoruló gyerekeknek.

Fóton a Gyermekmentő rendezvényén egy egész napot tölthettek el a gyerekek vidám programok kíséretében. Játszóház, arcfestők, lufihajtogató bohóc és buborékfújó várták a kis vendégeket, illetve megtekinthették a Duo La Vision artistaprodukcióját és egy filmvetítést is. A játszóházban kézműves foglalkozással várták a kicsiket. A szervezők mindezek mellett finomságokkal is megvendégelték a gyerekeket, akik bográcsban főtt ebédet, helyben sütött friss kalácsot, kenyeret és gyümölcsöt is kaptak.

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 8. Fővárosi Nagycirkusz /data/cms39723/151213_GYM_011w.jpg 600 400 - - 8. Fővárosi Nagycirkusz /data/173396/tn_151213_GYM_011w.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

 

„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében, 300 gyermek részére

 

December 16-án 13 órától a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hívott meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonnegyedik éve rendezte meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Idén a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődött a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bankon kívül a helyszínt tizenhatodik éve biztosító WestEnd City Center is megajándékozta a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskedtek a kis vendégeknek. A gyümölcsökről a METRO Kereskedelmi Kft. gondoskodott.

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 16. Mindenki karácsonya /data/cms39731/151216_247w.jpg 600 400 - - 16. Mindenki karácsonya /data/173380/tn_151216_247w.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

 

Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére

 

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot december 19-én az Országházban, melyre csaknem 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedte a gyermekeknek a Parlament termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta Részt vehettek a Csodák Palotája programjain, válogathattak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhattak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolták őket végig az Országház nevezetességein és megtekinthették az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlott.

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sort került, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 17. Parlament /data/cms39732/DSC00989w_Fath_Peter.jpg 600 400 - - 17. Parlament /data/173378/tn_DSC00989w_Fath_Peter.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

 

MKB Karácsonyi Gyermekgála - Csajkovszkij A diótörő című mesebalettje

az Operaházban 1200 gyermek részére

 

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat immár 18. éve szervezte meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhették meg a gyerekek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadás csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködtette az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket. A fiatal nézőket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várta, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhattak az Operaházból. Az 1200 gyermek részvétele A diótörő előadáson már csak azért is fontos esemény, mivel közülük sokan nemhogy az Operaházban, de Budapesten sem jártak még soha életükben. Szívet melengető érzés volt látni, ahogy a gyerekek hol tátott szájjal, hol mosolyogva csodálták a Ház szépségét, és elragadtatva tapsoltak A diótörő meséje láttán. A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az élmény.

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 7. Operaház /data/cms39722/151220_128xw.jpg 600 400 - - 7. Operaház /data/173398/tn_151220_128xw.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

2016- Karácsonyi programok gallery/2016/gallery_173412.html 19. Operaház /data/cms39734/151220_172xw.jpg 600 400 - - 19. Operaház /data/173374/tn_151220_172xw.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

Az oldalon készült fotókat Gordon Eszter és Fáth Péter készítette.

 

100 Karácsonyi programok Nemzetközi Gyermeikmentő Szolgálat NGYSZ Lovasterápia MLTSZ
Jónak lenni jó! hirek/jonak_lenni_jo.html 2015 11 6 6 13 11 0 false

Jótékonysági kampány és gyűjtés a közszolgálati médiában.

 

A közszolgálati média Jónak lenni jó! című jótékonysági kampányában a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére a december 13-i élőnapon és az azt megelőző időszakban összesen

 

több mint 220 millió Ft támogatás

 

érkezett pénzadományok, tárgyi felajánlások és az adományvonal tárcsázása útján.

 

Mindenkinek köszönjük, aki valahogyan támogatott minket eddig, és aki a jövőben is segíteni fog! A Jónak lenni jó! kampány keretében még december 31-ig ugyanilyen módon együtt segíthet velünk a rászoruló gyerekeken! A hírességek tárgyai ugyancsak december végéig megvásárolhatók.

 

A kampány honlapja, ahol megtekintheti az eladó tárgyakat, és megteheti felajánlásait:

http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/

 

Szervezetünk telefonos adományvonala 2016-ban is működik! Támogassa egy telefonhívással vagy SMS-sel a Gyermekmentő Szolgálatot!

 

Jónak lenni jó - Adhat vonal /data/cms39591/JonakLenniJo_AdhatVonal.jpg 600 150 - Jónak lenni jó - Adhat vonal /data/173036/tn_JonakLenniJo_AdhatVonal.jpg 56 14 thumbnail: -

 

Hívja a 13600-as számot, és válassza szervezetünk kódját, a 05-t!

Ha SMS-t ír, küldje el a 05 kódot a 13600-as számra.

Hívás és SMS díja: 250 Ft

 

Számlaszámunk: 10794008-20022002

 

Köszönjük!

 

100 Jónak lenni Gyermekmentő Szolgálat NGYSZ Adhat vonal
Színházzal a beteg gyermekekért hirek/Vigszinhaz-2015_ajanlo.html 2015 11 27 6 12 47 0 false


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

jótékonysági színházi előadása

 

2015. december 22. (kedd), 19 óra

Vígszínház

 

L. Frank Baum - Óz, a csodák csodája

zenés mese gyerekeknek és felnőtteknek

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol L. Frank Baum - Óz, a csodák csodája című kétrészes zenés darabja kerül bemutatásra.

 

Óz, a csodák csodája /data/cms39646/Oz.jpg 605 250 - Óz, a csodák csodája /data/173287/tn_Oz.jpg 56 24 thumbnail: -

 

Dorothyt, a kansasi lányt és kutyusát, Totót hatalmas tornádó ragadja el.  Egy csodás, ismeretlen helyen, Manóföldön ébrednek fel. A kansasi házukat is odapottyantotta a tornádó, egyenesen a gonosz keleti boszorkány fejetetejére, csak a piroscipős lába látszik ki alóla. A manók ujjongva fogadják a kislányt, aki végre megszabadította őket, Glinda, a jótündér pedig megajándékozza Dorothyt a gonosz keleti boszorkány varázserejű cipellőjével. A kislány szeretne hazajutni a családjához, de ehhez végig kell mennie Totóval a sárgaköves úton. Útjuk során találkoznak a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A Madárijesztő egy kis észre, a Bádogember szívre, az Oroszlán pedig bátorságra vágyik. Dorothy és új barátai együtt mennek tovább a sárgaköves úton, hogy eljussanak Smaragdvárosba, és megkeressék Ózt, a nagy varázslót, mert azt remélik, Óz majd segíteni fog rajtuk, és teljesíti mindenkinek a kívánságukat. Az út során fantasztikus kalandokba csöppennek, ám a gonosz nyugati boszorkány folyton akadályt állít eléjük, mert meg akarja kaparintani a rubinpiros cipőt. Végül Glinda segítségével Dorothy, Totó, Madárijesztő, Bádogember és Oroszlán megérkeznek Smaragdvárosba, Óz, a nagy varázsló palotájának kapujához…

 

Ez a szívhez szóló történet Marton László rendezésében új értelmezésben kel életre a Víg színpadán. A különleges látványvilágú díszletet Kentaur álmodta meg, a bűbájos jelmezeket Benedek Mari, a káprázatos bábokat pedig Hoffer Károly. Az Óz bábrendezője Ellinger Edina, az előadás koreográfusa Juronics Tamás.

A világhírű dalok, az ismert és szeretett figurák izgalmas színházi kalandot ígérnek mindenkinek! Nem mese: ez az előadás valóban a csodák csodája.  (Forrás: vigszinhaz.hu.)

 

A szereplők között megtalálható többek között: Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet, Tahi Tóth László, Szilágyi Csenge, Pájer Alma, Telkes Péter, Wunderlich József, Csapó Attila, Lukács Sándor

Rendező: Marton László

 

Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére a Gyermekmentő Szolgálat fogadást ad.

 

Mindenkinek a segítségét köszönjük!

 

Jegyrendelés:

Gabos Erika

Tel: +36-1-475-7000 vagy 7010

E-mail: gabos@gyermekmento.hu

 

100 Gyermekmentő Szolgálat NGYSZ Vígszinház jótékonyság előadás
A Tajvani Nagykövetség adománya az NGYSZ Pápai Oktatási Központjának hirek/Tajpej-adomany.html 2015 12 4 6 10 7 0 false

 

Wen Lung TAO nagykövet úr, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője 2015. december 1-jén, Pápán, ünnepélyes keretek között átadott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

 

1 002 000 Ft értékű támogatást.

 

DSC_1186w.jpg /data/cms39666/DSC_1186w.jpg 400 266 - DSC_1186w.jpg /data/173322/tn_DSC_1186w.jpg 56 38 thumbnail: -

 

Wen Lung TAO nagykövet, a Taipei Representative Office, vagyis a budapesti Tajpej Képviseleti Iroda vezetője korábban látogatást tett az NGYSZ Pápai Számítógépes Klubjában. Ezt követően, novemberben 1 002 000 Ft támogatást ajánlott fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak a klub fejlesztéséhez. A pénzből a Gyermekmentő két notebookkal és tíz tablettel fejlesztette számítógépes parkját.

 

DSC_1153w.jpg /data/cms39663/DSC_1153w.jpg 400 266 - DSC_1153w.jpg /data/173314/tn_DSC_1153w.jpg 56 38 thumbnail: -  

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai Oktatási Központja nem csak Pápa és környékének biztosít informatikai oktatást, valamint szórakozási lehetőséget, hanem egyúttal az Európai Unió Safer Internet programjának egyik fontos helyszíne. Az összefüggés nem véletlen, hiszen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió Safer Internet programjának Magyarországi vezetője. A klubban dolgozó Nagy István és Sterner Zoltán az oktatási program kidolgozói. A Gyermekmentő fontosnak tartja az internet biztonságosabbá tételét, a jogellenes tartalmak kiszorítását, az internet felhasználóinak tudatosabbá tételét.

 

DSC_1143w.jpg /data/cms39662/DSC_1143w.jpg 400 266 - DSC_1143w.jpg /data/173316/tn_DSC_1143w.jpg 56 38 thumbnail: -

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápán, Pécsett és Fóton üzemeltet számítógépes klubot. Az előadások, workshopok teljesen ingyenesek, ezért a képviseleti iroda támogatása nagy segítséget jelent a program céljainak megvalósításában.

 

DSC_1162w.jpg /data/cms39664/DSC_1162w.jpg 200 133 - DSC_1162w.jpg /data/173318/tn_DSC_1162w.jpg 56 38 thumbnail: -

DSC_1173w.jpg /data/cms39665/DSC_1173w.jpg 200 133 - DSC_1173w.jpg /data/173320/tn_DSC_1173w.jpg 56 38 thumbnail: -

 

 

100 Taipei Representative Office Tajpej Képviseleti Iroda Wen Lung TAO Adomány ASUS NGYSZ Gyermekmentő
Felhívás iskolai közösségi szolgálatra hirek/Felhivas_onkentes_diakok.html 2015 11 10 3 10 7 0 false

 

kozossegi-logo.jpg /data/cms39458/kozossegi_logo.jpg 600 103 - kozossegi-logo.jpg /data/172964/tn_kozossegi_logo.jpg 56 10 thumbnail: -

FELHÍVÁS

 

Iskolai közösségi szolgálatra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjában

 

Önkéntes középiskolás diákokat keresünk, akik érdeklődnek az internetbiztonság, a közösségi oldalak, az adatvédelem, és a webes identitás témái iránt

Kik vagyunk?

Az Európai Bizottság támogatásával 28 országban működik a Safer Internet Program. Magyarországon a programot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat koordinálja. Netezz biztonságosan! című oktatásokat szervezünk iskolákban, és ehhez mindenféle tananyagot (videókat, prezentációkat, tájékoztató füzeteket) készítünk, szervezzük a Biztonságos Internet Napot és még sok más rendezvényen tartunk foglalkozásokat.

 

Mit kapsz tőlünk?

- Elismert internetbiztonsági szakemberektől tanulhatsz önkéntes tréningjeinken.

- Hasonló érdeklődésű barátokat szerezhetsz, akikkel együtt vehetsz részt rendezvényeinken.

- Ingyen jöhetsz konferenciákra, ha nyitott vagy.

- Igazoljuk az iskolai közösségi szolgálatot.

- Ha programjainkra utazol, útiköltség-térítést.

- Belepillanthatsz partnereink, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (ingyenesen hívható lelkisegély-szolgálat fiataloknak) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (káros tartalmak eltávolítását végző hotline) működésébe.

 

Mit várunk tőled?

- Vegyél részt önkéntes tréningjeinken!

- Vegyél részt rendezvényeinken!

- Újonnan induló, fiataloknak szóló Facebook-oldalunk üzemeltetése, feltöltése tartalommal: érdekes cikkek megosztása, rövid cikkek írása, applikációk tesztelése, hasznos időtöltést kínáló oldalak felkutatása, ajánlók írása, interjúk, videók készítése, külföldi videók fordítása.

- Safer Internet Twitter üzemeltetése.

 

Jelentkezés:

Molnár Ágnes (Safer Internet projekt koordinátor)

molnar.agnes@gyermekmento.hu

100
Ünnepélyes tanévnyitó hirek/MKB_osztondij-2015.html 2015 10 13 3 16 7 0 false

2015. október 13-án ünnepélyes keretek között átadták az MKB Bank ösztöndíjakat. Az Ösztöndíjprogram friss diplomása idén végzett a Pannon Egyetem tanári mesterképzési szakán, okleveles angoltanárként, illetve nyelv- és beszédfejlesztő tanárként, aki 2001 óra kapta az ösztöndíjat. Vele huszonkettőre nőtt azok száma, akik felsőfokú képesítést vagy szakmát szereztek az MKB Bank ösztöndíjának segítségével, amelyre továbbra is több mint százszoros a túljelentkezés.

 

MKB ösztöndíj átadás gallery/2015/gallery_172951.html 5E2C0180hw - /data/cms39432/5E2C0180hw.jpg 400 267 - - 5E2C0180hw - /data/172947/tn_5E2C0180hw.jpg 84 56 - thumbnail: -

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

Az ebben az évben megüresedett tizenhárom helyre csaknem kétszáz érvényes pályázat érkezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz (NGYSZ), amellyel közösen 1997 óta működteti az MKB Bank a tehetséges, kiváló iskolai eredményeket elérő, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő ösztöndíjprogramját.

A kezdeményezésnek minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú a haszonélvezője. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Az idei végzőssel együtt huszonkét fősre bővült az MKB ösztöndíjasok öregdiák klubja, amelynek tagságában közgazdászok, mérnökök és orvosok mellett atomfizikus, régész, informatikus és táncművész is akad. Az első ösztöndíjas 2007-ben vette át a diplomáját.

 

MKB Ösztöndíjprogram

Az MKB Bank 1997-ben ösztöndíjat alapított azzal a céllal, hogy kiváló tanulmányi átlagot elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyermekeket támogasson. A bank – az NGYSZ bevonásával – minden évben pályázatot hirdet, amelyre mindazon tanulók pályázhatnak, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén a bank egészen az egyetemi-főiskolai alap- illetve mesterszakos diploma megszerzéséig folyósítja az ösztöndíjat.

Kezdetben évente 20 gyermek kapott ösztöndíjat, majd ez a szám évről-évre bővült, elérve a jelenlegi 100 főt. Az MKB-ösztöndíjban részesülő 100 diák fejenként 16 000 forint támogatást kap havonta. A bank minden tanév kezdetén oklevéllel jutalmazza azokat a gyermekeket, akik elnyerték az ösztöndíjat. 

Azok a diákok, akik nem tudják teljesíteni a 4,5-ös tanulmányi átlagot, figyelmeztetést követően kiesnek az ösztöndíj programból. A 2015-ben kimaradt tizenkettő tanuló, illetve az idén végzett egy diák helyére a bank pályázatot hirdetett. A kiírásra közel 200 érvényes pályázat érkezett az NGYSZ irodájába. Az új ösztöndíjasok kiválasztásában a hátrányos helyzet, a kiváló tanulmányi eredmény mellett a családi háttér, a különórák száma, valamint a különböző versenyeken elért helyezések is szerepet játszottak.

Az MKB Bank pályakezdő ösztöndíjas diákjainak sorsát is igyekszik nyomon követni: ajándékkal búcsúztatott, végzett ösztöndíjasai számára 2009-ben létrehozta a Végzett Diákok Klubját, amelynek taglétszáma 22-re emelkedett az idén.

 

100 MKB ösztöndíj 2015 NGYSZ Gyermekmentő
Hírek
„Együtt a Biztonságos Internetért – Te mit teszel érte?”

 

Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Nap 2016

2016. február 9.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője a Hewlett Packard Enterprise támogatásával figyelemfelkeltő eseményt szervezett erre a napra, amelyen szakemberek, döntéshozók, pedagógusok, gyerekek, a sajtó, illetve a téma iránt érdeklődők vettek részt. A rendezők hazai intézményeket, játékszakértőket, gyermekvédelmi szakembereket, webes biztonsági szakembereket, úgynevezett stakeholdereket (távközlők, internetszolgáltatók, non-profit szövetségek, multinacionális cégek képviselői, tanárok stb.) is meghívtak az eseményre.

 

-

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

 

A Megyei Jogú Városok Szövetségének adománygyűjtése a kárpátaljai gyermekekért

 

Magyarország kormánya elkötelezett a határon túli magyarság mellett, ezért karitatív akcióra hívta a magyar nagyvárosok polgármestereit. Az elmúlt 25 évben az önkormányzatiság megadta azt a lehetőséget, hogy a testvérvárosi kapcsolatokon keresztül a kormányzati elkötelezettséget a települések vezetői konkrét adományokkal valósíthassák meg a Felső-Tisza vidéken ugyanúgy, mint Ukrajna más régióiban is.

 

( Fotó: MTI )

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívása - „Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?”

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából. A nyertes gyermekek részt vehetnek az ősszel megrendezésre kerülő VI. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén az Parlamentben.


 

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívása Az Erkel Ferenc Színházban szervezett Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának jegyeire általános iskolások részére.

 

Előadás: 2016. június 9., csütörtök 18 óra (az előadás vége: 20 óra 20 perc)

Helyszín: Erkel Ferenc Színház  

Beszámoló a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat karácsonyi programjairól

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idei karácsonyi programjain mintegy 3000 hátrányos helyzetű gyereknek a karácsonyát igyekezett gazdagabbá, örömtelibbé tenni. A „Mindenki karácsonya” rendezvényen, a Parlamenti karácsonyon, a „Diótörő” című mesebalett-előadáson, a Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában rendezett karácsonyán és egy egész műsoros vasárnapon a Fővárosi Nagycirkuszban pazar előadással, ajándékokkal, játékos programokkal, étellel-itallal ajándékozta meg az ország minden szegletéből érkezett rászoruló gyerekeket.

 

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

Jónak lenni jó!

Jótékonysági kampány és gyűjtés a közszolgálati médiában.

 

A közszolgálati média Jónak lenni jó! című jótékonysági kampányában a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére a december 13-i élőnapon és az azt megelőző időszakban összesen

 

több mint 220 millió Ft támogatás

 

érkezett pénzadományok, tárgyi felajánlások és az adományvonal tárcsázása útján.

 

Mindenkinek köszönjük, aki valahogyan támogatott minket eddig, és aki a jövőben is segíteni fog! A Jónak lenni jó! kampány keretében még december 31-ig ugyanilyen módon együtt segíthet velünk a rászoruló gyerekeken! A hírességek tárgyai ugyancsak december végéig megvásárolhatók.

 

A kampány honlapja, ahol megtekintheti az eladó tárgyakat, és megteheti felajánlásait:

http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/

 

Szervezetünk telefonos adományvonala 2016-ban is működik! Támogassa egy telefonhívással vagy SMS-sel a Gyermekmentő Szolgálatot!

 

 

Színházzal a beteg gyermekekért


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

jótékonysági színházi előadása

 

2015. december 22. (kedd), 19 óra

Vígszínház

 

L. Frank Baum - Óz, a csodák csodája

zenés mese gyerekeknek és felnőtteknek

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol L. Frank Baum - Óz, a csodák csodája című kétrészes zenés darabja kerül bemutatásra.

 

 

A Tajvani Nagykövetség adománya az NGYSZ Pápai Oktatási Központjának

 

Wen Lung TAO nagykövet úr, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője 2015. december 1-jén, Pápán, ünnepélyes keretek között átadott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

 

1 002 000 Ft értékű támogatást.

 

 

Felhívás iskolai közösségi szolgálatra

 

FELHÍVÁS

 

Iskolai közösségi szolgálatra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjában

 

Önkéntes középiskolás diákokat keresünk, akik érdeklődnek az internetbiztonság, a közösségi oldalak, az adatvédelem, és a webes identitás témái iránt

Ünnepélyes tanévnyitó

2015. október 13-án ünnepélyes keretek között átadták az MKB Bank ösztöndíjakat. Az Ösztöndíjprogram friss diplomása idén végzett a Pannon Egyetem tanári mesterképzési szakán, okleveles angoltanárként, illetve nyelv- és beszédfejlesztő tanárként, aki 2001 óra kapta az ösztöndíjat. Vele huszonkettőre nőtt azok száma, akik felsőfokú képesítést vagy szakmát szereztek az MKB Bank ösztöndíjának segítségével, amelyre továbbra is több mint százszoros a túljelentkezés.

 

-

( A képre klikkelve egy galéria nyílik meg. )

Segítsünk együtt!
Számlaszám: 11794008-20022002
Egyszerűsített számlaszámaink:
(személyes befizetés esetén)
OTP 500, MKB 500, Erste 500
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének adószáma: 19622158-1-42
http://gyermekjogok.obh.hu/

Portál rendszer: ponte.hu