Mindez nem jöhetett volna létre az önzetlen, nagyvonalú segítség nélkül, melyet tagjaink és támogatóink nyújtottak nekünk. A közmédiával együtt szervezett, sikeres adománygyűjtő kampányunk hatására 58000 felajánlás érkezett be hozzánk, és a rendezvényeink nyomán is rengeteg támogatást kaptunk. Összesen százezernél is több ember mozdult meg a közös, jó ügyért, a hátrányos helyzetű, beteg gyerekekért. Ki-ki kisebb-nagyobb pénzösszeggel, tárgyi adománnyal, a szaktudásával, művészetével, a sportsikereivel vagy éppen a kétkezi munkájával járult hozzá ahhoz, hogy segíteni tudjunk a gyerekeknek, akiknek erre szükségük van. 2015-ben a Gyermekmentő Szolgálat mintegy 25000 gyereknek és több tucat gyerekintézménynek nyújtott támogatást.

A kampány lezárult, de a segítségre továbbra is szükség van. Szolgálatunk adományvonala jövőre is működik. A 13600-as telefonszámon a 05-ös kód beütésével hívásonként és SMS-enként 250 forinttal támogathatja munkánkat.

Vidám gyermekprogramok a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton 650 gyermek részére

December 13-án, ezüstvasárnap a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában közel ötszáz gyermeket látott vendégül a Gyermekmentő. A cirkuszi programmal a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. és az általa támogatott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerzett életre szóló élményt rászoruló gyerekeknek.

Fóton a Gyermekmentő rendezvényén egy egész napot tölthettek el a gyerekek vidám programok kíséretében. Játszóház, arcfestők, lufihajtogató bohóc és buborékfújó várták a kis vendégeket, illetve megtekinthették a Duo La Vision artistaprodukcióját és egy filmvetítést is. A játszóházban kézműves foglalkozással várták a kicsiket. A szervezők mindezek mellett finomságokkal is megvendégelték a gyerekeket, akik bográcsban főtt ebédet, helyben sütött friss kalácsot, kenyeret és gyümölcsöt is kaptak.

DSC00937w_Fath_Peter.jpg

(A képre klikkelve egy galéria nyílik meg.)

„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében, 300 gyermek részére

December 16-án 13 órától a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hívott meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonnegyedik éve rendezte meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Idén a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődött a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bankon kívül a helyszínt tizenhatodik éve biztosító WestEnd City Center is megajándékozta a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskedtek a kis vendégeknek. A gyümölcsökről a METRO Kereskedelmi Kft. gondoskodott.

16. Mindenki karácsonya

(A képre klikkelve egy galéria nyílik meg.)

Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot december 19-én az Országházban, melyre csaknem 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról.

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedte a gyermekeknek a Parlament termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta Részt vehettek a Csodák Palotája programjain, válogathattak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhattak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolták őket végig az Országház nevezetességein és megtekinthették az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlott.

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sort került, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

17. Parlament

(A képre klikkelve egy galéria nyílik meg.)

MKB Karácsonyi Gyermekgála - Csajkovszkij A diótörő című mesebalettje az Operaházban 1200 gyermek részére

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat immár 18. éve szervezte meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhették meg a gyerekek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadás csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködtette az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket. A fiatal nézőket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várta, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhattak az Operaházból. Az 1200 gyermek részvétele A diótörő előadáson már csak azért is fontos esemény, mivel közülük sokan nemhogy az Operaházban, de Budapesten sem jártak még soha életükben. Szívet melengető érzés volt látni, ahogy a gyerekek hol tátott szájjal, hol mosolyogva csodálták a Ház szépségét, és elragadtatva tapsoltak A diótörő meséje láttán. A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az élmény.

7. Operaház

(A képre klikkelve egy galéria nyílik meg.)

19. Operaház

(A képre klikkelve egy galéria nyílik meg.)

Az oldalon készült fotókat Gordon Eszter és Fáth Péter készítette.