Az állapotfelmérés után elmagyarázzuk, milyen kezelés szükséges, a felmerülő kérdéseket pedig a szülőkkel közösen megbeszéljük. Iskolai csoportoknak ingyenes szájhigiénés felvilágosítást kínálunk a helyszínen. A szakrendelés beutaló nélkül, előjegyzésalapján fogadja a gyerekeket.

Időpontfoglalás: fogaszat@gyermekmento.hu címen, telefonszám megjelölésével.

Vagy rendelési időben a 06 30 683 15 58-as telefonszámon.

Nyitvatartás:

Dr. Várnai Gusztáv:

Hétfő-szerda-péntek 09:00-13:00

 

fogászat2

 

Rendelőnkben az alábbi kezeléseket végezzük el:

Fogkő-eltávolítás

A fogak felszínére lerakódó dentális plakk káros hatással van az íny állapotára, amely sok esetben vérezhet is. Később, amikor megszilárdul, és fogkő lesz belőle, már csak speciális eszközökkel lehet eltávolítani.

Barázdazárás

Egy teljesen fájdalommentes beavatkozás, amelynek során a maradó fogazat mély barázdáira egy tisztítás után speciális, fényre kötő anyagot teszünk. Az eljárás lényege, hogy a szuvasodásra hajlamos, barázdált fogfelszínből egy jól tisztítható felületet állítunk elő ki,  amely így sokkal ellenállóbbá válik a fogszuvasodással szemben.

 

fogorvos2

 

Tejfog tömése

A tejfogakat, a maradó fogakhoz hasonlóan, be kell tömni. A szuvasodás baktériumokat tartalmaz, amely a majdani maradó fogakat is veszélyezteti, így különösen fontos a fogszuvasodással érintett tejfogak mielőbbi ellátása.

Tejfog gyökérkezelése

Előfordulhat, hogy a gyökércsatornában gyulladás alakul ki, így el kell távolítani a fogban lévő ideget. Ezzel a módszerrel sikerül megszüntetni gyulladást, és ezzel a fájdalmat is, a tejfog pedig a maradó fog kibújásáig helyfenntartó szerepet tölt be.

Tejfog eltávolítása

ha a tejfog szuvasodása már előrehaladott állapotban van, sajnos már nem lehet megmenteni a fogat, így ki kell húzni. A kezelés érzéstelenítésben történik.

Esztétikai fogászat és fogmegtartó kezelések

Esztétikai tömések

A kisebb és közepes mértékű szuvasodások, balesetek során kialakuló foganyag-hiány ellátása esztétikai tömésekkel történik. Ezek olyan, fényre kötődő kompozitból készülnek, melyek hasonlítanak az eredeti fogszínhez.

Gyökérkezelés

A fogszuvasodás, esetleg baleset következtében súlyosan érintett fogak funkciójának helyreállítása gyökérkezeléssel történik. Ezzel a gyulladás és a fájdalom is megszűnik.

Fémkerámia korona

Fémvázra égetett porcelánleplezésű pótlás, melyet  

előrehaladott fogszuvasodás, illetve sérült fogak helyreállításánál használunk, valamint gyökérkezelt fogak borítókoronájának is alkalmazzuk.

Cirkónium korona

Ez egy teljesen fémmentes és esztétikus pótlás, melyet egy cirkónium-oxid váz és az arra ráégetett porcelánréteg alkot. Nagy kiterjedésű szuvasodásoknál és gyökérkezelt fogak helyreállításánál használjuk.

Az adatvédelmi tájékoztatás IDE KATTINTVA letölthető!